De 5 cadeautips van 2023 van Roel Salemink

12 december 2023
| | | | |

December! Tijd voor de boekverkopers van je favoriete boekhandels om hun favorieten aan je op te dringen. We verzamelen lijstjes op onze feestdagenpagina en brengen je boeken en tijdschriften om blij of wijs of verwonderd van te raken. Bekijk de 5 cadeautips van Roel Salemink, genoeg voor een maand inzichten en vermaak: Rick Rubin, Benjamín Labatut, Terry Hayes, Hein de Haas en Cat Bohannon.

Rick Rubin, The Creative Act 

Marcus Aurelius leeft! Inspiratie en daaropvolgende creativiteit zijn voor iedereen weggelegd, niet alleen in de kunsten maar ook bij het vinden van oplossingen voor alledaagse problemen. Hoopvol en inspirerend.


Benjamín Labatut, De MANIAC (vertaling Dirk-Jan Arensman)

Ja, deze roman wordt veel genoemd in de eindejaarslijstjes, maar dit wil ik gewoon heel graag lezen. De vorige Labatut herinner ik me als heel ingenieus, een sterke roman. En van De MANIAC intrigeert de hoofdpersoon Johnny von Neumann me: groot geleerde, begaafd wiskundige, en als atoomgeleerde samen met Oppenheimer betrokken bij het Manhattan Project.

Terry Hayes, Het jaar van de sprinkhaan (vertaling Miebeth van Horn, Hilke Makkink, Catalien van Paassen en Erik de Vries)

Het jaar van de sprinkhaan is gewoon een superlekker boek: een snelle thriller over terroristen die de wereld bedreigen en een slimme CIA-spion die met de modernste technologie het gevaar te lijf gaat.

Hein de Haas, Hoe migratie echt werkt (vertaling Alexander van Kesteren)

De Haas’ boek is nu heel belangrijk, al was het maar om alle verhalen in dit dossier goed te leren kennen. Een boek dat politieke onwaarheden onderuit haalt.

Cat Bohannon, Eva. Wat de evolutie van het vrouwelijk lichaam zegt over wie we zijn (vertaling Gretske de Haan, Betty Klaasse, Irene Paridaans en Pon Ruiter)

Een ander uitgangspunt verandert je beeld van de geschiedenis. Eva geeft nieuwe inzichten door te kiezen voor het vrouwelijk lichaam als het leidende perspectief.

De 5 cadeautips van 2023 van Roel Salemink

Delen op

€ 34,99
€ 29,99
€ 11,99
€ 26,50
€ 21,99
€ 28,99
€ 26,50
€ 21,99
€ 28,99
€ 21,99
€ 33,00
Eva
€ 29,99
Eva
€ 16,99
Eve
€ 23,99
pro-mbooks1 : athenaeum