Feestdagen! De 5 cadeautips van 2023 voor Reny van der Kamp

21 november 2023
| | | | |

Sinterklaas is in het land! Tijd voor de boekverkopers van je favoriete boekhandels om hun favorieten aan je op te dringen. We verzamelen lijstjes op onze feestdagenpagina en brengen je cadeautips om blij of wijs of verwonderd van te raken. Vandaag: de beste cadeaus zijn de cadeaus die je zelf wil — dat is althans de redenering van Reny van der Kamp. Wie maakt haar blij met een van deze vijf boeken?

1. Annabelle Hirsch, A History of Women in 101 Objects, vertaald door Eleanor Updegraff

Zo’n zin in dit boek! Ik las erover in de Financial Times van afgelopen zaterdag, en wil het meteen hebben. het deed me denken aan een van mijn lievelingsboeken, A History of the World in 100 Objects, van Neil McGregor, de voormalig directeur van het British Museum. Van grottekeningen van 20.000 v.Chr., een rokkenzak uit de zeventiende eeuw, tot de pussycat-muts uit 2017 en als laatste een pluk haar uit 2022. En 97 objecten daartussen. Geweldig vormgegeven ook, een origineel boek.



2. Lars Svensson, Vogelgids van Europa

Ik heb nu eigenlijk alleen een klein gidsje, wat best handig is, maar deze is prachtig en zo uitgebreid! Heel goed ingedeeld, en duidelijke tekeningen. En je weet ook meteen waar de vogels wonen...

3. That Glimpse of Truth: 100 of the finest short stories ever written, samengesteld door David Miller

Gewoon fijn om te hebben en af en toe weer eens een verhaal te lezen. Zalig.

4. Bart Moeyaert, Jij, ik en alle andere kinderen

De verzamelde verhalen en gedichten. Moeyaert schrijft zo mooi, zo gevoelig en soms ook zo grappig. Een echt feestelijk boek.

5. Michael Cunningham, Day

En ja, het nieuwe boek van Cunnigham, zo benieuwd!
Een familieverhaal in Brooklyn, verteld aan de hand van 3 x 5 april, in 2019, 2020 en 2021. Een briljante opzet. Ik kan niet wachten...

pro-mbooks1 : athenaeum