Laat je lezen, een kijkoperatie

24 april 2024
|

‘Laat je lezen, een kijkoperatie’ is een nieuwe, exclusieve dienst van Athenaeum Boekhandel. Een schrijver — Marijke Schermer — en boekverkoper — Bob Kappen — komen bij je langs voor een literaire inspectie en analyse. En jij kunt de eerste keer winnen!

‘Vooral had ik sterk het gevoel dat ik niet alleen een verlangen van mijzelf volgde maar ook gehoor gaf aan de nood van een ander. Het was die blik van hem geweest in het restaurant die avond met Marie. Ik was geraakt geweest, ik had het idee dat ik hem moest leren kennen, ik had het idee dat hij iemand nodig had die naar hem keek en die hem in de gaten hield. Ik had het idee dat hij mij nodig had. Ik keek naar mijn fiets, naar het bruggetje vanwaar ik hem bekeken had, waar hij me gezien moest hebben, gezien heeft, onbewust, maar toch, mij gezien heeft. Onder de tweede bloempot die ik optilde lag de sleutel.’
Uit: In het oog van Marijke Schermer

Als je je afvraagt wie je bent, en hoe je persoonlijkheid als een schat te vinden is in alles wat jou thuis omringt en in alles wat je daar hebt verzameld, doe dan mee met deze bijzondere actie. Laat je huis lezen door schrijver Marijke Schermer en boekverkoper Bob Kappen. En als je je boeken uithebt, of uitgekeken bent op Netflix: de boekverkoper laat je lezen.

Hoe werkt het?

  • Mail ons op [email protected] en vertel ons in een paar zinnen waarom jij nood hebt aan een kijkoperatie door schrijfster Marijke Schermer en boekverkoper Bob Kappen.
  • Als we jou uitkiezen maken wij een afspraak met jou voor een dag waarop je minimaal vijf uur niet thuis bent. Athenaeum Boekhandel regelt de sleuteloverdracht.*
  • Schrijfster Marijke Schermer en boekverkoper Bob Kappen gaan op de afgesproken dag je huis binnen.
  • Kappen inspecteert je boekenkast, en het boek naast je bed, op de bank, op de badrand. Schermer zal, net als haar personage Nicola alles bekijken, je fotoboeken, je kleren, de inhoud van je koelkast, brieven van je ouders, dagboeken uit je tienerjaren, geboortekaartjes van je kinderen, het uitzicht uit je ramen.
  • Kappen fietst naar de boekhandel en zoekt daar op maat een pakket van 3 tot 5 boeken bij elkaar die volgens hem ontbreken in jouw kast, of die je leven zouden kunnen veranderen. Schermer schrijft een brief aan jou over de bewoner van jouw huis. Zowel de brief als de boeken ontvang je binnen drie dagen in de bus.
  • De gehele operatie gebeurt in de grootste discretie, er wordt niets van wat Schermer en Kappen zien vastgelegd op beeldmateriaal of met anderen gedeeld. De brief is in een oplage van 1, alleen voor jou.

Deze diepgaande kijkoperatie is een exclusieve dienst van een vakkundig schrijver en boekverkoper en wordt eenmalig uitgevoerd in het huis van de lezer met de grootste nood aan de blik van de schrijver en de boekverkoper. Ben jij die lezer? Beschrijf in een paar zinnen waarom en reageer binnen een week!

 * Wij garanderen dat de sleutel eenmalig gebruikt en niet gedupliceerd wordt

Laat je lezen, een kijkoperatie

Delen op

€ 23,50
pro-mbooks1 : athenaeum