Het beste van oktober

31 oktober 2023
| | |

Het beste dat is verschenen in oktober, volgens ons én de recensenten: Niña Weijers' intrigerende true crime-boek, het verbluffende, magische romandebuut van Maud Vanhauwaert en de heerlijke nieuwe verhalen van Lydia Davis.

Cassandra

Een paginagrote bespreking in NRC, een recensie in Trouw en een groot interview in het Parool: de nieuwe Weijers is er! Cassandra, een essayistisch boek over de verdwijning van de 17-jarige Almeerse Cassandra van Schaijk in 2007, is ook een onderzoek naar het populaire true crime-genre én naar de rol van de schrijver. Een intrigerend, zoekend boek, mét ‘detective-achtige plotwendingen’ (Trouw).



Tosca

'Ik bleef verbluft achter na lezing van dit boek, ik kan het niet anders zeggen,' schrijft recensent Gerwin van der Werf in Trouw over Tosca van Maud Vanhauwaert. Tosca is volgens hem 'een intense, spannende en inventieve roman waarin vorm en inhoud op een briljante manier samenvallen.' En ook onze recensent Miriam Piters vindt Tosca 'een magisch romandebuut.'

Our strangers

Een rijke, gevarieerde verzameling zeer korte (en langere) verhalen, van twee zinnen tot elf pagina’s, van vergezochte claims to fame tot readymades en observaties, scènes, een enkel echt plot. En toch verrast ze je, tovert ze een lach op je gezicht of een frons in je voorhoofd. Lees Our Strangers en/of Onze vreemden. Het is goed voor je humeur, en je begrijpt de mens een stuk beter.

Het beste van oktober

Delen op

€ 22,99
€ 13,99
€ 24,99
€ 12,99
€ 28,99
€ 24,99
€ 13,99
pro-mbooks1 : athenaeum