Deze 6 boeken van vrouwelijke auteurs zijn perfect leesvoer voor op vakantie in de Verenigde Staten

02 augustus 2023
| | | | | | |

Vakantielezen! Deze week: de VS en New York. Adjunct-directeur Christine de Jong tipt haar zes favoriete boeken om mee te nemen op vakantie naar Amerika.

A.M. Homes

De eerste twee zijn een soort what if-romans. De meest recente van Homes speelt zich af in kringen van invloedrijke, ultrarechtse politieke kringen en begint op het moment dat een John McCain-achtige Republikeinse kandidaat de presidentsverkiezingen verliest. Een aantal mannen besluit dat het nu echt anders moet en maken plannen om de macht over te nemen.

Curtis Sittenfeld

The American Wife is iets ouder en gaat over Laura Bush, de vrouw van George Jr. Zij vertelt over haar leven aan de zijde van een politicus die steeds verder omhoog schuift. Beide boeken zijn naast good reads ook nog eens grappig.

Elizabeth Strout

In Lucy by the Sea ontvlucht Lucy Barton, bekend uit eerdere boeken van Strout, de stad tijdens de Covid-epidemie en belandt in Maine. Met William probeert ze er het beste van te maken in deze voor haar volstrekt vreemde omgeving.



Jen Beagin

Big Swiss speelt zich ook af in het noordoosten, in een stadje niet ver van New York. Greta leidt hier een rommelig leven, zonder relatie of echte loopbaan. Ze werkt voor een psychiater en raakt volledig geobsedeerd door een cliënt, die ze Big Swiss noemt. Als ze haar toevallig tegenkomt in het park ontstaat een relatie die volledig uit de hand loopt. Grappig en ongemakkelijk.

Billie Jean King

Deze autobiografie van Billie Jean King is niet alleen haar (behoorlijk spectaculaire) levensverhaal, maar ook het verhaal van een heel land in de periode vanaf de jaren vijftig tot nu. Alles komt langs: stijgende welvaart, de roerige jaren zestig, de vrouwenbeweging, inkomensongelijkheid, homo-emancipatie en uiteraard veel tennis.

Sigrid Nunez

The Friend is het verhaal van een vrouw die van een vriend zijn hond erft. In haar huurappartement hartje New York zijn huisdieren niet toegestaan, maar omdat ze zich steeds meer hecht aan deze nieuwe vriend gaat ze heel ver om de hond te kunnen houden.

Christine de Jong is adjunct-directeur van Athenaeum Boekhandel.

Deze 6 boeken van vrouwelijke auteurs zijn perfect leesvoer voor op vakantie in de Verenigde Staten

Delen op

€ 15,99
€ 21,99
€ 24,99
€ 13,99
€ 15,99
€ 21,99
€ 22,95
€ 17,50
€ 24,99
€ 21,99
€ 16,99
€ 17,50
€ 6,99
pro-mbooks1 : athenaeum