Woutertje Pieterseprijs 2022 voor Raoul Deleo en Noah J. Stern

02 april 2022
| | |

Raoul Deleo en Noah J. Stern winnen de Woutertje Pieterseprijs 2022 met Terra Ultima! Dat werd zojuist bekendgemaakt in De Taalstaat.

De Woutertje Pieterseprijs is een prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek. De jury bekroont sinds 1988 kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. Het doel van de prijs is het bevorderen van de kwaliteit van het Nederlandstalig kinder- en jeugdboek.

De jury:

‘Het is een boek dat zich laat lezen als een ode aan de verbeeldingskracht en dat danst op de hoge golven van het avontuur tussen schijn en wezen. Een boek dat een onvergetelijke leeservaring biedt aan oude reizigers en jonge harten sneller laat kloppen. Een romantische verkenning die laat zien dat wetenschap en verbeelding prachtig hand in hand kunnen gaan. Terra Ultima is een fabelachtig lees- en kijkboek om bij weg te dromen, een boek om serieus te nemen. Een boek ook, dat generaties samenbindt.’

Deleo & Stern werden al voor de Jan Wolkersprijs genomineerd, daarvoor schreven we een schaduwjuryrapport: 'Deleo's dieren zijn wonderlijke combinaties, en zijn avonturen, beschreven door Stern, zijn fantastisch: zo'n ontdekkingsreiziger zouden wij ook wel willen zijn.'

Dit is de shortlist in zijn geheel. Dijkstra & Fila en Woltz werden eerder genomineerd voor De Boon, Sassen stond op de longlist voor De Boon en won de Nienke van Hichtum-prijs.

Dit was de shortlist:

 

Woutertje Pieterseprijs 2022 voor Raoul Deleo en Noah J. Stern

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum