Prinsjesboekenprijs 2023 voor Wim Voermans

17 september 2023
| | |

De Prinsjesboekenprijs 2023 gaat naar Wim Voermans voor zijn boek Onze constitutie. De geschreven en ongeschreven regels van het Nederlandse staatsbestel. Dat werd vorige week bekendgemaakt.

De PrinsjesBoekenprijs is de prijs voor het beste politieke boek en ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek kracht bij te zetten en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. Eerder wonnen Jan-Hein Strop & Stefan Vermeulen (2022), Hans de Geus (2021), Elma Drayer (2020), Herman Tjeenk Willink (2019), Remieg Aerts (2018), Tom van der Meer (2017), Bastiaan Rijpkema (2016), Frank Westerman (2015), Piet de Rooy (2014) en Mathieu Segers (2013).

De jury over De grondwet:

De liefde voor de Grondwet spat van iedere pagina en daarmee slaagt Wim Voermans erin om liefde voor de Grondwet aan te wakkeren. Een prestatie van formaat. Onze constitutie is meer dan zomaar een aanbevelenswaardig politiek boek. Voermans weet de spelregels van het Nederlandse constitutionele bestel te ontsluiten voor een breder publiek en bewijst de parlementaire democratie daarmee een grote dienst. Grondrechten zijn immers geen hobby van hooggeleerde wetenschappers, maar zijn er voor ons allemaal, zeker in tijden dat deze onder druk staan. Voermans weet het allemaal in heel gewone taal uit te leggen. Als lezer en burger zou je willen dat dit werk reeds jaren terug verschenen was.’

De longlist van tien titels (met onder anderen Eva Meijer, Lotfi El Hamidi en Christoph Schmidt) was teruggebracht tot deze shortlist:

Prinsjesboekenprijs 2023 voor Wim Voermans

Delen op

€ 55,00
pro-mbooks1 : athenaeum