Recensie: Hoe een klein hondje een grote held wordt: Maksie van Mathilde Stein en Jan Jutte

26 maart 2024 , door Maritza Dubravac
| | |

Maksie van Mathilde Stein en Jan Jutte is een erg leuk boek, echt een aanrader. Dit boek voor beginnende lezers (7+) gaat over een klein hondje dat een stoere baas zoekt, echt een underdog in een verhaal over schijn, goed en kwaad - en het is spannend en grappig en heel goed gedaan.

Het gaat dus over Maksie, een klein schattig hondje dat in een dierenwinkel woont en níét een oud vrouwtje met een tas als baasje wil. Hij wordt toch al gepest door de grotere honden (‘Bij zo’n minkukel als jij hebben zelfs mieren een vergrootglas nodig.’), hij wil zich groot voelen! Dus hij gaat achter zijn droombaas aan, een man in een donkere outfit die een beetje verdacht doet. Maar schijn bedriegt: zo geweldig is die man niet! En toch komt het helemaal goed, het kleine hondje wordt een grote held.

Het boek is heel goed leesbaar, met niet te veel tekst, een grote regelafstand en korte hoofdstukken, én met de geweldige, bijna cartoonachtige illustraties van Gouden Penseelwinnaar Jan Jutte. Maar ook deze volwassen lezer beleefde er heel veel lol aan.

Maritza Dubravac is kinderboekenverkoper bij Boekhandel Van Rossum.

Delen op

Gerelateerde boeken

pro-mbooks1 : athenaeum