De buitenkeuken bij Van Rossum

12 november 2022
| | | |

Zaterdag 12 november vanaf 14:00 uur trakteren de buitenchefs Charlotte Marres en Olle Swets het publiek bij Van Rossum op warme oesters bereid in cayennesaus, een zalig recept uit hun onlangs verschenen boek De Buitenkeuken

De dagen worden kouder en de avonden worden donker. Op weg naar de verlichte feestdagen hebben wij een extra lichtpuntje ingepland, met dank aan de buitenchefs Charlotte Marres en Olle Swets. Zaterdagmiddag trakteren zij op warme oesters bereid in cayennesaus bij van Rossum onder de luifel, vergezeld door culinaire verhalen en glazen wijn rond het vuur. Wij nodigen u van harte uit om langs te komen voor een smakelijk intermezzo. In De buitenkeuken trekken Charlotte Marres en Olle Swets met hun mobiele keuken Nederland en Vlaanderen in op zoek naar onafhankelijke voedselproducenten met een bijzonder verhaal. Buiten op het land of water waar hun producten vandaan komen, koken ze op open vuur voor en met boeren, vissers, wildplukkers, telers en herders. Op het drooggevallen wad, waar de kokkelvisser zijn kokkels raapt, bij de aspergeteler, waar ze vers uitgestoken asperges eten direct naast het bed of mee op pad met de herders, waarna ze op de hei eten bereiden boven een driepoot. Vuur verbindt en onder het koken komen de beste verhalen los. Olle en Charlotte schreven daarnaast ook alle recepten uit die ze bij de producenten op het land hebben gekookt, steeds met een bijpassende wijntip en met foto’s waar je direct trek van krijgt. En je hoeft heus niet altijd een vuur te ontsteken, de recepten zijn evengoed geschikt voor de keuken thuis.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum