Artist Dinner: Alex Blanco, Meat, Fish & Aubergine Caviar

11 april 2024
|

Kom naar Athenaeum Boekhandel Spui, op donderdag 11 april om 19.00 presenteert Uitgeverij Overlapse het nieuwe fotoboek Meat, Fish & Aubergine Caviar door Alex Blanco. Ook zal Blanco een praatje houden en zal zij eten serveren. (English below.)

 

Koop nu hier je ticket voor € 5,-

Over Alex Blanco 

Alex Blanco (geb. 1988, Oekraïne) woont momenteel in Nederland. Ze heeft een masterdiploma in film- en fotostudies van de Universiteit Leiden en heeft een semester fotografie als keuzevak gevolgd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Geïnteresseerd in het creëren van emotioneel geladen en diep persoonlijke filmische beelden, zorgt Blanco ervoor dat elk van haar series resoneert met haar herinneringen en rechtstreeks in wisselwerking staat met haar huidige ervaringen. Haar fotografieprojecten zijn zeer intuïtief en zelfreflecterend. Zij is de auteur van Meat, Fish & Aubergine Caviar, uitgegeven door Overlapse, UK in 2023. Meat, Fish & Aubergine Caviar is een intiem verhaal dat reflecteert op de Oekraïense en Odesaanse cultuur door het prisma van eten en familie, dat intrinsiek een zelfportret van iemand die verwoest is door jeugdtrauma's. Gedurende een periode die ze nauw bij haar ouders in Odesa doorbracht, werd fotografie voor Alex een middel om te communiceren en contact te maken met haar vader en moeder tijdens een moeilijke tijd in hun leven. Ze maakte dag in dag uit foto's, thuis en op straatmarkten, terwijl ze door haar lens ook een utopisch universum creëerde – waar het leven mooi is en haar ouders voor de camera hun droomzelf worden. Meat, Fish & Aubergine Caviar omarmt de complexiteit van de gezinsdynamiek door middel van wederzijdse ervaringen en diepgewortelde onthullingen. Blanco's moeder Yevheniia deelt drie van haar meest beruchte heerlijke recepten in detail, en het draadgebonden formaat van het boek is geïnspireerd op door de gemeenschap gemaakte kookboeken die bedoeld zijn om te delen met vrienden en buren.

In English:

Thursday April 11 april Uitgeverij Overlapse presents the new photography book Meat, Fish & Aubergine Caviar by Alex Blanco. Come to Athenaeum Boekhandel Spui, where Blanco will say something and serve dinner. 

The program starts at 19.00.

Buy now your ticket here!

About Alex Blanco 

Alex Blanco (b. 1988, Ukraine) currently resides in The Netherlands. She has a Masters's Degree in Film & Photographic studies from Leiden University and has completed a semester of Photography as an elective course at the Royal Academy of Art in the Hague. Interested in creating emotionally charged and deeply personal cinematic imagery, Blanco ensures that each of her series resonates with her memories and directly interacts with her present experiences. Her photography projects are highly intuitive and self-reflective. She is the author of Meat, Fish & Aubergine Caviar published by Overlapse, UK in 2023. Meat, Fish & Aubergine Caviar is an intimate story reflecting on Ukrainian and Odesan culture through the prism of food and family, that is intrinsically a self-portrait of someone wrecked by childhood traumas. Through a period spent in close quarters with her parents in Odesa, photography became a means for Alex to communicate and connect with her mum and dad during a difficult time in their lives. She took pictures day-to-day, at home and in the street markets, while also creating a utopian universe through her lens — where life is beautiful and her parents become their dream selves in front of the camera. Meat, Fish & Aubergine Caviar embraces the complexity of family dynamics through mutual experience and visceral revelations. Blanco's mum Yevheniia shares three of her most infamously delicious recipes, in detail, and the book’s wire-bound format is inspired by community-made cookbooks that are meant to be shared amongst friends and neighbours.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum