Op zoek naar lekkere recepten? Welkom bij ‘Koken met Athenaeum’. Twee keer per maand trakteren we je op een favoriet recept van een kookboekenauteur. Deze week: Molly Baz, receptenontwikkelaar (o.a. voor Epicurious) en lange tijd verbonden aan Bon Appétit als host en senior food editor. Daarvoor werkte ze als kok in diverse restaurants. Molly Baz spreekt een nieuwe generatie thuiskoks aan (685.000 volgers op Instagram). Haar favoriet is deze Caesarsalade.
Molly: ‘Als je eens wist wat ik allemaal doe voor een caesarsalade. Of waarschijnlijk weet je het al. De salade mijn signature dish noemen zou een gigantisch understatement zijn over wat deze salade voor mij betekent. Het is De Allerbeste Salade aller tijden. Ik heb veel tijd besteed aan het denken aan, praten over, eten van, beschouwen en ontwikkelen van hoe ik vind dat een caesarsalade idealiter gezien zou moeten zijn – knapperige, koude romainesla, een dikke peperknoflookdressing, veel, heel veel Parmezaanse kaas, zelfgemaakte croutons en genoeg citroen voor een fris accent.’