Op zoek naar lekkere recepten? Welkom bij 'Koken met Athenaeum'. Twee keer per maand trakteren we je op een favoriet recept van een kookboekenauteur. Deze week: Karin Luiten, culinair journalist en auteur van 18 succesvolle kookboeken voor jong en oud waarvan intussen ruim 275.000 exemplaren werden verkocht. Bekend van haar onvermoeibaar montere strijd tegen pakjes & zakjes, haar vaste rubriek in dagblad Trouw en een van de eerste foodblogs van Nederland (kokenmetkarin.nl), waarmee ze een zeer trouwe schare fans verzamelde. Haar lievelingsrecept uit haar nieuwe boek Vega zónder pakjes & zakjes. 101 makkelijke vegetarische recepten voor elke dag is ‘Traybake pompoen met biet en kikkererwten’.
Karin: ‘Alles in de oven, dat is mijn lievelingsmanier van koken. Makkelijk en geen omkijken naar. Daarnaast zorgt roosteren voor intense smaken. En met al die verschillende kleuren ziet het er ook nog eens fantastisch uit.’
Een even vrolijke als hartverwarmende bakplaat vol herfstig comfort food. Met z’n tweeën eten we dit als hoofdgerecht, voor 4 is het een bij- of voorgerecht.
1 kleine hokkaido pompoen (of flespompoen)1 klein blikje kikkererwten (uitgelekt 130-150 g)3 rauwe, ongekookte rode bietjes1 grote rode ui1 sinaasappel1 tak rozemarijn3 cm gember2 knoflooktenenwat chilivlokken (molentje)zout & peper uit de molenolijfolie
4 el tahin½ citroen