Bestel uw boeken online bij Athenaeum Boekhandel!

Rodin

Rodin niet bekend

Rodin. Een naam die iedereen kent. Auguste Rodin (1840-1917) was één van de grootste beeldhouwers aller tijden, zo niet de grootste. Zijn vermogen om de emotionele en psychologische complexiteit van de mens vast te leggen, in combinatie met zijn zoektocht naar vernieuwing in de beeldhouwkunst, maakt hem tot een universeel kunstenaar. Rodin zocht naar een manier om het maakproces te tonen, en daarmee het tijdelijke aspect in zijn beelden naar voren te laten komen. Fragiele gipsen beelden, brons en marmer, tekeningen, aquarellen, foto's - ze getuigen allemaal van zijn creatieve onrust.

De auteurs laten hun licht schijnen over het werkproces in de studio van Rodin, ver voorbij de Denker. Zijn atelier bestond uit meer dan vijftig werknemers, die als een kleine kunstgemeenschap rond de meester werkten: onder anderen modellen, bronsgieters, technici en specialisten die beelden kopieerden en patina aanbrachten. Rodin wist telkens weer voor vernieuwing in zijn werk te zorgen: dat deed hij door te experimenteren met de eigenschappen van verschillende materialen maar ook door herhaling, fragmentatie, assemblage en zelfs vergroting toe te passen.
€29,95

Levering binnen: 2 werkdagen.

Op voorraad in de volgende winkels:
Gedempte Oude Gracht 70, Haarlem

Specificaties

Isbn
9789462581579
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
Druk
1e
Verschenen
18-11-2016
Taal
Nederlands
Bladzijden
208 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Kunst

Delen op

Bestel- en bezorginformatie

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen - of reserveren in de winkel. U kunt betalen met iDeal, Mastercard, Visa, en Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde verbinding verstuurd. Uw veiligheid is gegarandeerd.

Zie voor betaalmogelijkheden, verzendkosten (ook naar het buitenland) en levertijden onze veelgestelde vragen.

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,-.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
  • Meer dan 6000 recensies, voorpublicaties, boekennieuws.
  • Actuele tips van deskundige lezers
MINDBOOKSATH : athenaeum