Van meme tot mainstream

25 januari 2018 tot 25 januari 2018
| |

'Van meme tot mainstream. Internetkunst, esthetiek en offline luxe in een postdigitale wereld' gaat over een van de meest karakteristieke eigenschappen van onze tijd: de kracht van het internet die ervoor zorgt dat iets in een fractie van een seconde de wereld over kan gaan en alle aandacht op zich weet te vestigen, om vervolgens net zo snel weer te verdwijnen in het digitale universum. U bent van harte uitgenodigd dit programma bij te wonen op 25 januari van 17.00-18.30 uur in Spui25

Nadine Roestenburg is een kind van de digitale revolutie en ze is zich daar terdege van bewust. Ze schreef er zelfs een boek over, Van meme tot mainstream: internetkunst, esthetiek en offline luxe in een postdigitale wereld. In het boek beschrijft ze waar haar fascinatie voor, maar ook haar irritatie aan, de digitale wereld anno 2017 in zit. Hoe ziet de realiteit eruit nu internet overal is? En wat doet dat met onze verbeelding? Om dit soort vragen te beantwoorden neemt ze je als lezer mee langs een reeks kunstenaars en ontwerpers die het virtuele en het reële op eigenzinnige wijze weten te ontrafelen, ontbinden maar ook verbinden en verbeelden. Tijdens dit programma gaat Roestenburg in gesprek met mediacriticus Geert Lovink.

Over de sprekers

Nadine Roestenburg studeerde na de kunstacademie AKV St. Joost cultuurwetenschappen aan Tilburg University. Zij is als onderzoeker verbonden aan Institute of Network Cultures, werkt bij MU in Eindhoven en doet als PhD-kandidaat aan de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar de invloed van internet en digitale technologie op kunst en cultuur. In 2017 cureerde zij samen met Angelique Spaninks de tentoonstelling Materialising the Internet (MU), en werd haar eerste boek gepubliceerd: Van meme tot mainstream.

Geert Lovink is een Nederlands-Australisch mediatheoreticus en -criticus. Hij is als lector en oprichter van het Institute of Network Cultures verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Lovink heeft een PhD van de Universiteit van Melbourne en is oprichter van internetprojecten zoals nettime en fibreculture. Zijn recente boeken zijn: Dark Fiber (2002), Uncanny Networks (2002) en My First Recession (2003), Zero Comments (2007), Networks Without a Cause (2012), en Social Media Abyss (2016).

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van Spui25 is gratis. U kunt zich via deze link aanmelden. 

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum