Koken onder de Luifel met Matay de Mayee, Haniye

16 september 2023
| |

Op zaterdag 16 september om 14.30 staat Matay de Mayee onder onze luifel in Haarlem. Hij verzorgt hapjes uit zijn kookboek Haniyé en uiteraard schenken wij daar een drankje bij. Kom langs en proef de eeuwenoude en overheerlijke keuken (van Matays moeder)!

Van 's werelds oudst opgetekende recepten in spijkerschrift, zo'n 4000 jaar geleden, loopt er een rechte lijn naar de keuken van Smuni Turan. Haar recepten zijn door haar zoon Matay verzameld in Haniyé, Aramees voor 'geniet'. Een uniek kookboek waarin zowel de oudste keuken ter wereld wordt beschreven als de cultuur van de Suryoye, ook bekend als Assyriërs of Arameeërs.

'Dit kookboek behoort tot de beste in zijn soort- met recepten die het verleden eren. Recht vanuit het hart en de keuken van Matays moeder' Nigal Slater

Matay de Mayee is geboren in Hengelo als kind van één van de eerste in Nederland gevestigde Suryoye (ook wel Assyriërs of Arameeërs genoemd). Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam reisde hij de wereld over voor verschillende beursgenoteerde werkgevers. Drie jaar geleden besloot hij zijn leven een andere wending te geven en zijn hart te volgen. Hij opende De Stijlkamer Amsterdam, een high-end B&B in een historisch grachtenpand, dat hij ook inzet voor culinaire evenementen of als foto- en filmlocatie. Met Haniyé maakt hij zijn debuut als kookboekauteur.

 

Delen op

33,99
pro-mbooks1 : athenaeum