Lancering Tummie Magazine

06 november 2021
| | | | |

Zaterdag 6 november van 17.00 tot 18.00 wordt Tummie Magazine #3, 'Kip of ei?' gelanceerd in het Athenaeum Nieuwscentrum. Petra Possel, radiopresentatrice van kookprogamma Mangiare!, schrijfster, columniste en documentairemaakster interviewt Barbara Serulus en Elise van Iterson, maaksters van Tummie. En onder het genot van een drankje worden ook lekkere hapjes geserveerd. Brandt & Levie levert namelijk boudin blanc van kip, en Restaurant Gartine uit de Taksteeg maakt een biologische kippenleverpaté.

Toegang is gratis, aanmelding verplicht via [email protected].

Over Tummie #3

In dit nummer breken we ons hoofd over de oudste vraag ter wereld: de kip of het ei? We vragen chefs, schrijvers, illustratoren, wetenschappers, cocktailkenners, cidersommeliers, banketbakkers naar hun kippenkronieken en eierhistories. Je leest in dit magazine dan ook alles over de perfecte omelet, het ontstaan van de beijing-eend, de herkomst van de kippenkruiden, eigeel in cocktails en waarom wafels en gefrituurde kip zo’n gedroomde combinatie zijn.

In het eerste deel krijg je zoals in elke editie 16 verhalen voorgeschoteld: we gaan met een jager mee op zoek naar ganzeneieren, ontdekken de historie achter de befaamde duif van chef Kobe Desramaults en houden een heuse kippenestafette. Het geheim van Koreaanse gefrituurde kip wordt ontrafeld, supermarkteieren onder de loupe genomen en we publiceren ons eerste fictieverhaal in Tummie magazine!

In het tweede deel vind je 21 recepten van chefs, mixologen en kookboekenschrijvers uit België en Nederland. Je leert de ultieme coq au vin maken, stopt een haantje in hooi, maakt de lekkerste kippenleverpaté, luchtigste pavlova, meest krokante kroketjes van duivenpastei en natuurlijk dé ultieme kip uit de oven. Ook deze editie is een kookboek om hij te houden en inspiratie uit te putten.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum